Csapatunk

Bitter Zsuzsa

Img 0161 20160821 132439

A szervezet alelnöke

Az Intézet állatvédelmi céljai foglalkoztatnak, az ilyen irányú programokban veszek részt. Szeretek egy-egy önkéntes munkával töltött nap után úgy hazamenni, hogy tettem valami igazán hasznosat, főleg egy olyan szervezet keretein belül, amit Jane Goodall neve fémjelez.

Flórián Norbert

Floriannorbert

Az ELTE Természettudományi Karán biológus szakon szerzett diplomát 2009-ben. Legfőbb szakmai érdeklődési köre: a környezeti nevelés, ökologikus életmód, élőhely- és fajmegőrzés, valamint a hidrobiológia. A békamentés projektben dolgozik és a többi témában is igyekszik tevékenyen részt venni.

Galambos Hanna

Galamboshanna

A csimpánz örökbefogadás és "Rokonaink végveszélyben" iskolai programunk koordinátora

2006-ban találkoztam először Jane Goodallal és ez életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. A környezetvédelem és az állatok iránti szeretet gyerekkorom óta jelen van az életemben. Három éve önkénteskedem aktívabban az Intézetnél. Hobbijaim  közé tartozik a jóga és a búvárkodás különösen az olyan merülések, ahol lehetőség van szemetet szedni a tengerből. A gyerekek érzékenyítését a környezetvédelem iránt tartom az egyik legfontosabb tevékenységnek, így a felnövekvő generációt megtaníthatjuk arra, Jane Goodall szavaival élve, hogy ha ,,gondnokként viselkedünk segíthetünk e világot jobbá tenni minden élőlény számára”.

Kádár András és Teknyős Zsuzsa

Kadarandras

Kádár András az Egyesület társelnöke

Már régóta szerettem volna csatlakozni egy főemlősöket segítő szervezethez, de sokáig nem találtam itthon olyat, ami közel állt volna a szívemhez. Aztán 2009-ben a mobiltelefon-gyűjtő kampány során figyeltem fel a magyar Jane Goodall Intézetre, és mivel Jane Goodall gyermekkorom óta egyik példaképem, már nem volt kérdés, hogy megtaláltam az igazit. Éppen megüresedett a webshop-koordinátori állás, amit elvállaltam, és azóta is szívesen végzek. Munkám a megrendelőkkel való kapcsolattartás, termékek postázása, amiben elengedhetetlen segítségem a párom Zsuzsi. Ha időnk engedi és van rá lehetőség, akkor rendezvényeken is szívesen segítjük-népszerűsítjük az Intézetet.

Köböl Boglárka

Kobolbogi2

Felelős állattartás iskolai és óvodai programunk koordinátora

Köböl Boglárka vagyok, 27 éves. Másodállásban fél évig koordinátoraként volt szerencsém csatlakozni az Intézet munkájához. Önkéntesként folytatva a munkát, szeretnék kialakítani egy rendszert, amelyben iskolákat és óvodákat látogatunk, beszélgetünk a kicsikkel a felelős állattartásról, megismertetjük és bevonjuk őket menhelylátogató-támogató programjainkba és egy hidegkúti tanyalátogatás alkalmával bemutatjuk nekik a haszonállat tartás szépségeit és mindennapi feladatait. Meggyőződésem, hogy a személyes élmények hatására mélyen elültethetjük a gyermekekben egy helyes állattartási kultúra alapjait. Két éve dolgozom állatorvosként, főleg lovakkal. Minden szabadidőmet a természetben állatokkal, sportolva vagy könyvek társaságában próbálom tölteni. 

Mészáros Enikő

Meszaroseniko

A szervezet elnöke

Mészáros Enikő 2010. októberében csatlakozott önkéntesként a Jane Goodall Intézethez.

Enikő újságírói és építészmérnöki tanulmányai után építőipari, később ingatlanforgalmazó cégeknél dolgozott. A természet, az állatok szeretete gyermekkora óta végigkísérte az életét, érdeklődése később a környezetvédelemre is kiterjedt. Egy hosszabb indiai út során szembesült azokkal a gazdasági és humanitárius problémákkal, melyek globális megoldása elsődleges fontosságú ahhoz, hogy Földünk kibillent egyensúlyát némiképp ellensúlyozni tudjuk. Ez a tapasztalat vezette ahhoz, hogy végül hivatásának válassza a természetvédelmet, és 2010. szeptemberétől a Szent István Egyetemen természetvédelmi mérnöki tanulmányokat kezdjen.

Szenvedélye az utazás, a megismerés, és olthatatlanul kívácsi mindenre, ami körbevesz minket.

Nagy Szilvia

Nagyszilvia

A szervezet volt elnöke, jelenleg is aktív tag.

Környezetgazdálkodási agrármérnökként és mérnöktanárként végzett a Szent István Egyetemen, Gödöllőn. 2009 óta az Egyesület aktív tagja, 2010-2011-ben társelnöke. Az Intézetben végzett munkáját az motiválja, hogy hiszi, tenni kell a változásokért, mert a jövő a mi bátorságunkból és akaratunkból építkezik.

Simon Szilvia

Simonszilvia cut

Roots & Shoots és "Táskafestés" iskolai programunk koordinátora

2010-ben csatlakoztam az Intézethez, lelkes típus vagyok és bolondulok a Természetért. Már huszonévesen is önkénteskedtem, akkoriban emberjogi területen. Szakmám természetgyógyászat, energia gyógyászat és pedagógia. 2007-ben végeztem a szegedi JGYTF Pedagógiai karán. Munkám során az önismeret és a holisztikus egyensúly témáival foglalkozom. Csoportokat és egyéni konzultációkat is tartok.  Lételemem a játékosság - ami a gyerekeknek természetes, felnőtt fejjel is jólesik. A fiatalok zseniálisak, elragadóak - nagyon örülök, amikor taníthatok vagy foglalkozást vezethetek. Régóta foglalkozom szervezéssel is. A JGI-en belül is több - egész éven át tartó - iskolai, környezeti nevelési program szervezésének voltam részese. Elsődleges szerepemnek tekintem, hogy a különböző területek szálait összekössem, egyfajta hídként tekintek magamra a zöld ügyek, a cselekedetek, az emberek között. Gyerekkorom óta írok, verseket, rövidebb történeteket. Régi vágyam egy zöld mesekönyv megírása, megjelentetése. Fő hobbim és szenvedélyem a madarászat, imádok kint lenni a Természetben. A holisztikus megközelítések híve vagyok és együtt rezdülök a Földanya szakrális energiáival. Régóta érdekel az, hogyan hozhatunk létre változást személyes életünkben, hogyan szolgálhatjuk együtt azt a célt, hogy élhetőbb legyen ez a gyönyörű bolygó.  A fenntarthatóbb életformák, a tanítás, a terepi felfedezés, a művészeti és drámapedagógiai eszközök széles tárházát adják a fenti céloknak. Az Intézetben elsősorban az iskolai projekteket koordinálom, viszont nagy örömmel megyek el mindenféle terepi alkalomra a kutyamenhelytől kezdve az erdőtisztításig, békamentésig.  

Motivációt a sok tennivalón kívül dr Jane Goodall egészen különleges hitvallása, személyes történetei, humora és tudása ad.

 

Tasnádi Zsolt

Tasnadizsolt

2008-ban végzett rendszerinformatikusként, több mint 10 éve készít weblapokat. Jelenleg a Török Sándor Waldorf-pedagógiai Intézet végzős hallgatója, valamint 2011 tavasza óta a JGI önkéntes webmestere.