Projektek

"ROKONAINK VÉGVESZÉLYBEN" ISKOLAI PROGRAM

Projekt foemlos

A Rokonaink végveszélyben című programunk egy interaktív előadás játékokkal, videókkal, melynek során a gyerekek megismerik, hogyan befolyásoljuk távoli főemlős rokonaink életét.

"ÚJRATÁSKA" ISKOLAI PROGRAM

Kep ujrataska

Évek óta futó, népszerű iskolai programunk, mely során játékosan, alkotva-tanulva, egy mindennapi környezeti problémát kiragadva, fogyasztási szokásaink tudatos újragondolására ösztönözzük a felnövő generációt.

ÁLLATMENHELY SEGÍTÉS

Kep menhely

Csatlakozz menhelysegítő programjainkhoz, segítsünk együtt azoknak, akik erejükön felül évek óta azon fáradoznak, hogy ne legyen az utcán több kóbor állat!

BÉKAMENTÉS

Projekt bekamentes

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság békamentő programja a farmosi ásóbékák megmentését tűzte zászlajára, melyhez 2009-ben csatlakozott segítőként a Jane Goodall Intézet. E természetvédelmi akció nem csak a kétéltűeknek kedvez, hanem környezeti nevelési programként alkalmat teremt a tanulásra, emellett lehetőséget nyújt fiataloknak és időseknek egyaránt, hogy részt vegyenek az élővilág és környezetünk gondozásában. 

CSIMPÁNZ ÖRÖKBEFOGADÁS

Kep csimpanz orokbefogadas

A vadon élő csimpánzok a kihalás szélén állnak. Azért, hogy Magyarországról is segíteni tudjunk, a magyar Jane Goodall Intézet csimpánz örökbefogadási programot indított

GYÖNGYÖKKEL AZ ÉLETÉRT

Projekt gyongy

Afrika természeti értékei sújtó problémák egyik alapja, hogy a helyi lakosság teljes mértékben az erdők forrásaira bízza a megélhetését. Ahogyan azonban a népesség növekszik, az erdő képtelen ellátni az éhező családokat élelemmel. A Jane Goodall Intézet különösen fontos feladatának tartja, alternatív megélhetési forrásokat biztosításon a helyi lakosság számára.

PÁLMAOLAJ STOP

Palmstop

 

Egy napjainkban is zajló, ökológiai katasztrófával fenyegető iparágra szeretnénk felhívni a figyelmedet. Olajpálma ültetvények létesítése céljából napi 20 hektárnyi esőerdőt tüntetnek el a föld színéről, jelentős mértékben hozzájárulva ezzel a klímaváltozáshoz. A pálmaolajat többek között bioüzemanyag előállítására használják, de keresett alapanyaga sok élelmiszernek (margarin, fagyi, porleves), mosószernek és kozmetikumnak (rúzs, szappan, sampon) is.

Vásárlási szokásainkat újragondolva jelentősen csökkenthetjük pálmaolaj-fogyasztásunkat.

ROOTS & SHOOTS - RÜGYEK ÉS GYÖKEREK

Logo r s25 5 2

Közel 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Van egy környezeti probléma, ami foglalkoztat? Érzed, hogy kis lépést ugyan, de Te is tehetsz a megoldás felé? Találsz pár barátot, akik szintén tenni akarnak ellene? Alakítsatok Roots & Shoots csoportot!