Menhelylátogatás - Lovasberény, Kóborka, 2017.09.10.

Img 3920

 

2017. szeptember 10-én, a nyár utolsó napján, Lovasberényben, a Kóborka Állatvédő Egyesületnél jártunk.

Az Egyesület '95 óta küzd azért, hogy az évente több mint 300 kutyának –, akik ide kerülnek – otthon nyújtson és reményt adhasson egy szebb jövőre.
 

 

Vezetőjüknek, Borának nincs könnyű dolga. A kutyusok gondozása, mentése és gyógyítása mellett egy nagy telket kell rendben tartania. Emellett egy állandó kihívással is kell küzdenie - az anyagi gondokkal. Bora állandó segítsége Brigitte, aki ugyanolyan gondoskodással és szeretettel bánik az egyesületnél lévő kutyákkal, mintha a sajátjai lennének.

Amikor megérkeztünk az Egyesülethez, örömmel láttam, hogy ismét egy kisebb, de annál lelkesebb csapat gyűlt össze. Mindenki kivette a részét a munkából – kutyasétáltatás, festés, takarítás, szemétszedés, a telek rendberakása, és persze nem maradhatott el a menhelyen élő kutyusok simogatása sem.

Sok élménnyel gazdagodtam, örülök, hogy ismét találkozhattam önzetlen emberekkel, és nem utolsó sorban azzal a sok kutyussal, akik belopták magukat a szívembe.

 

Köszönöm, hogy ott lehettem, köszönöm Borának és Brigitte-nek a mindennapos munkájukat, kitartásukat, hogy minden egyes nap a kidobott, elhagyott kutyákért élnek és vannak!

„ Sem a kor, sem a betegség nem mondat velünk nem-et.

Filozófiánk szerint :  a földről elszálltak az angyalok, de itt hagyták a kutyákat” - Bereményi Géza; a Kóborka Egyesület filozófiája

 

                                                                                                                                                                  Leopold Zsófia

 

Köszönjük önkénteseink munkáját:

Bihari Ágnes, Bitter Zsuzsanna, Galács Gergely, Kadlicsek Bea, Keller Károly és Kamillia, Leopold Zsófia, Móré Viktória, Nagy Gréta, Niklós András, Odrobina Ákos, Pásztor Zoltán, Surányi Andrea, Szabó Bence, Szarka Piroska, Torma Lilla és Várkonyi Brigitta.

A nap során készített fotóink galériánkban tekinthetők meg.