Virunga filmvetítés a Bem Moziban október 26-án

Virunga borito

A Virunga Nemzeti Parkról szóló, Oscar-díjra jelölt filmet vetíti két alkalommal a Bem Mozi a  BIDF (Budapest International Documentary Festival) keretében.

A pódiumbeszélgetés résztvevői közt helyet kapott Kádár András, a Jane Goodall Intézet társelnöke is.

A vetítés időpontja: 2017. október 26. csütörtök 18:00 és 20:30

Helyszín: Bem mozi (1027 Budapest, Margit körút 5.)

Jegyár: 900 Ft a teljesárú, 600 Ft a diák- és nyugdíjas.
Ajándék: italbón + pódiumbeszélgetés a film után.


VIRUNGA (2014)
Rendező: Orlando von Einsiedel
Executive producer: Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjra jelölt film rövid tartalma:
A Virunga három rendkívüli főhős - egy belga természetvédő, egy elkötelezett gorillagondozó és egy gyerekkatona múltjával küzdő parkőr gigászi küzdelmét követi nyomon Afrika egyik elfeledett részén, Kelet-Kongóban. Itt található a Virunga Nemzeti Park, amely egyike a föld legváltozatosabb természeti fajokat felsorakoztató területeinek. A védett térség otthont biztosít többek között a hegyi gorillák utolsó példányinak. Egy parkőrökből álló maroknyi csapat próbálja megvédeni a UNESCO által a világörökség részének nyilvánított területet a felfegyverzett helyi militáns mozgalmak örökös zavargásaitól. Ám a 2012-ben újonnan alakuló M23-nak nevezett lázadó csoport háborút hirdet az övezetben, ami újabb fenyegetéseket jelent a parkra. A helyzetet csak fokozza az egyre erősödő korrupció: a helyieknek a gyors meggazdagodás lehetőségét kínálják a terjeszkedő külföldi multinacionális cégek, akik az ország természeti erőforrásaira pályáznak.

A vetítés utáni pódiumbeszélgetés résztvevői: 

Bagi Judit Afrika- és Ruanda-kutató
Farkas Ágnes zoológus, szafari szervező
Horváth-Takács Róbert Afrika-orientált író
Kádár András állatvédő, a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület társelnöke

Jegyár: 900 Ft, amely egy kis italt is tartalmaz (diákoknak és nyugdíjasoknak lehetőség van 600 Ft-os jegy vásárlására is.)


Nyelv: magyar felirat és english subtitles.

Ízelítő: https://vimeo.com/92226142

Kérjük ne felejtsetek el időben regisztrálni a bidf.guests@gmail.com címen, jelezve azt is, hogy melyik vetítésre jönnétek!