2011 - Google, Gremlin, a Holló és a Varjú...

Szervezetünk alapítójának 2011-es látogatása rövid, de velős és élménydús volt. Dr. Jane Goodall a Giordano Bruno Globalshift University (www.giordanobrunouniversity.com), a világ első online egyetemének díszdoktori avatására érkezett. Dr. Goodall-t Rober Mundell és George Smoot, Nobel díjas tudósokkal és Barbara Marx Hubbarddal és Ravi Shankar világhírű szitár-művésszel együtt 2011. szeptember 9-én avatták a korszakalkotó egyetem első díszdoktorává.

Az avatás előtt Dr. Goodallt a Jane Goodall Intézet önkéntese, Mészáros Orsolya köszöntötte. A modern technikán alapuló egyetem 2012-ben fogad először diákokat, amerikai rendszer szerint fog működni, és mester fokozatig kínál képzéseket. A délután folyamán sorra kerülő kerekasztal beszélgetésen Dr. Goodall kiemelte: fontos a korral és a technikával haladnunk, de soha ne becsüljük alá a személyes kapcsolatok jelentőségét.

Nagy örömünkre, a díszdoktori avatást követő napon Jane Goodall néhány órát még Magyarországon töltött. Kihasználva a lehetőséget, szervezetünk tagjai és önkéntesei számára ajánlottunk fel egy exkluzív, zártkörű találkozót. A helyszínt a Természettudományi Múzeum (http://www.nhmus.hu/hu) biztosította számunkra, ahol gyönyörű körülmények között rendezhettük meg csapatépítő találkozónkat. Az esemény során röviden bemutatásra került szervezetünk, majd Jane Goodall mesélt néhány újdonságot az Intézet külföldi szervezeteinek munkájáról. Ezek között szerepelt Google és Gremlin története Gombéban, valamint az alig néhány napos hír azokról a csimpánzokról, amelyek három évtizeden keresztül sínylődtek gyógyszerkutató cégek egyszemélyes, sivár ketrecében és amelyek most egy osztrák állatvédőnek köszönhetően új otthonra leltek. (A szívszorító, de csodálatos képek első lépéseikről itt tekinthetőek meg: http://www.youtube.com/watch?v=nDgo6ee6uas). Az előadás után bárki kérdéseket tehetett fel Dr. Goodall részére, melyből nagyon érdekes beszélgetés kerekedett ki.

Rövid szünet után kezdődött a csapatépítő program, melynek során látszólag mindenki boldogan vedlett át gyermekké és feladattól függően rókává, hollóvá, élő vagy fagyott fókává és bizonyította be, hogy bármilyen, esetlegesen komoly feladat elvégzésénél is helytállna. Sokan a találkozó során látták egymást először, mégis sokáig beszélgettek a találkozó után és úgy értékeljük, elértük célunkat ezzel a nagyszerű eseménnyel és szervezetünk tagjai és önkéntesei a későbbiekben ismerősként vesznek részt programjainkon.

 

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az eseményen!