Letölthető formátum.

Kérjük írjon emailt ha további részletekre kíváncsi az info@janegoodall.hu emailcímre.

ONLINE JELENTKEZÉS

 

Előadásaink és terepi programjaink

 

Passzold vissza Tesó! avagy Mobiltelefonokkal a gorillákért (előadás online is)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Használt mobiltelefon visszagyűjtő akció a gorillákért, csimpánzokért. Minden ovi, suli, cég kap egy kisméretű(nagyméretűt nagy forgalom esetén) egyedi gyűjtődobozt(vagy készíthető saját az újrahasznosítás jegyében egy foglalkozás keretében), online plakátokat, képeket, videókat, oktatási segédanyagot, amivel a saját kampányát felépítheti.

Részletes információk itt a honlapon.

Az előadás során a résztvevők megismerhetik az emberszabásúak életét, viselkedését. Ezekre a kérdésekre kaphatnak válaszokat, illetve amikre tudjuk a választ azokra is.

Kiegészítő játékok gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek:

-Mobiltelefonnal való célbadobás, curlingezés a folyosón, vagy távolbadobás

-Finn-teke számokkal ellátott fadarabokat kell eltalálni mobillal

-Rajzold le a gorillacsaládot.

-Készíts hűtőmágnest ragasztgatós foglalkozás.

-Készítsetek csimpánz, gorilla álarcot. Főemlős-futás az elkészített álarcokban jeles napon, pl. a Gorillák világnapján szeptember 24-én.

 

Gombe60 - avagy Ismerd meg a csimpánzok világát! (előadás online is)

Dr.Jane Goodall a csimpánz kutatásokat 1960. július 14-én kezdte meg. Felfedezéseivel bemutatta, hogy sokkal több közös van bennünk az állatvilággal és a környezetünkkel, mint azt korábban gondoltuk. Nem egy különálló faj, hanem mi is a természet részei vagyunk.

Gombe60-ról részletesebben. 

Interaktív előadásunkban kiderül, hogy milyen eszközöket használnak a csimpánzok és az is hogy okosabbak vagyunk-e mint egy csimpánz.

Ovisoknak abban az esetben való, ha már ismerik a számokat, vagy jelekkel is helyettesíthetőek a számok. Körte, alma, stb…

Iskolások és felnőttek esetében maradunk a számoknál.

Kiegészítő játékok:

-Mobiltelefonnal való célbadobás, vagy curlingezés a folyosón.

-Rajzold le a csimpánz családot.

-Készítsetek közösen mobilgyűjtő dobozt

-Készíts hűtőmágnest ragasztgatós foglalkozás.

-Készítsetek csimpánz álarcot.

-Csimpánzfutás, pl. a Csimpánzok világnapján július 14-én.

Gyerekek számára kinti játékok:

 


Roots&Shoots környezeti nevelési program és előadása (előadás online is)

 

Közel 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy az embereket cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Részletek a programról honlapunkon

Közösségek számára készített programunk bármilyen óvodai, iskolai, céges, vagy baráti társaságban könnyen használható, beintegrálható.

A választott projektek környezeti, természetvédelmi állatokat vagy embereket segítő tevékenységek lehetnek. Ha már vannak ilyen projektek, akkor a meglévő csoportok regisztrálhatnak a honlapunkon keresztül és tagjai lehetnek a Roots&Shoots családnak.

Fontos hogy a tevékenységek egy problémára adjanak megoldást, amit meg akar oldani a csoport.

Tevékenységre példák:

Madáretető-, madáritató-, bogár-garázs-, sün-garázs készítés, virágültetés, zöldséges kert, faültetés, szemétszedés, kirándulás a tanösvényen, tanyalátogatás és ezzel ismeretszerzés.

Gyöngyökkel az életért - Papír újrahasznosítás Ugandában (előadás online is)

Afrika természeti értékei sújtó problémák egyik alapja, hogy a helyi lakosság teljes mértékben az erdők forrásaira bízza a megélhetését. Ahogyan azonban a népesség növekszik, az erdő képtelen ellátni az éhező családokat élelemmel.

Részletes információk a honlapunkon

A Jane Goodall Intézet különösen fontos feladatának tartja, alternatív megélhetési forrásokat biztosítson a helyi lakosság számára. Ennek egyike a papír különleges újrahasznosítása gyöngyökként. Az Ugandából származó gyöngyöket, ékszereket meg is lehet vásárolni.

A résztvevőknek megmutatjuk a gyöngykészítés módszerét és kipróbálhatják hogyan lehet papír gyöngyöt sodorni.

Ezekből a gyöngyökből közösen ékszereket készítünk, amit aztán hordhatnak, hazavihetnek a résztvevők a ragasztó megszáradása után.

Újratáska foglalkozás ( előadás a műanyag szennyezésről online is)

Egyik legnagyobb probléma jelenleg a műanyagszennyezés. Textiltáska használatával egy év alatt 1000 darab nejlonszatyrot válthatunk ki.

A foglalkozásunk során bemutatjuk miből készül a nejlonzacskó, milyen hatással lehet a természetre és az állatokra.

Mindenki kap egy textilszatyrot, amit egyedivé varázsolhat textilkrétával, textilfilccel és sablonok segítségével.

A foglalkozás ingyenes, de a táskák előállítási költségét és a kréták árát nem tartalmazza(2000Ft/fő).

Az előadásaink időtartama a lehetőségek függvényében változik. 25-30 perc, de 40-50 percre kitolható videókkal, képekkel kiegészítve. Két előadást összevonva akár két órás is lehet.

Az Újratáska foglalkozás addig tart, amíg a gyerekek, résztvevők  el nem készülnek a szatyrukkal. Ez általában 35-45 perc, de rendezvényen előfordult már hogy több óráig készült a mestermű.

Terepi programok

Kirándulás a Jane Goodall Tanösvényen (csak jó idő esetén) - online túra kidolgozás alatt

 

A Jane Goodall Tanösvény a II. kerületben az Arad u. és a Kővári út találkozásánál kezdődik. Innen 1 km hosszan felvezet a Vöröskővár tetejére. Az út során ismertető táblák-, és a környezeti nevelő segítségével megismerhetik a résztvevők az itt élő védett állatokat és növényeket.

Minden mindennel összefügg! A kirándulás során megismerik a madarak, ürgék, haragos-siklók, gyíkok, bogarak, lepkék és a virágok életét vagyis a biodiverzitást.

Ami segíthet az állatokon és a környezeten azt bemutatjuk a számukra. Ha van lehetőség bekapcsolódunk az itt kutatást végzők munkájába, vagy megtisztítjuk a tanösvényt a hulladékoktól. Szakvezető előzetes egyeztetéssel kérhető, ekkor egy biológus, zoológus is jön velünk, aki még pontosabb és tematikusabb képet ad egy-egy fajról.

A tanösvényről bővebben a honlapunkon találhatnak információkat. Tanösvény

Közösségi szolgálat és céges csapatépítés keretében a tanösvény fenntartásába is be lehet kapcsolódni. Vadkender mentesítés, tábla felújítás, tanösvény monitoring, játékos programok az ösvényen és környékén.


Jane(Dr.Jane Goodall-ról elnevezve) a haragossikló előbújik a rejtekéből

 

 

Békamentés Farmoson ( ez online nem lehetséges )

Ez egy időszakos külső szervezők által vezetett program. Általában mácius-április hónapokban van mód Farmoson barna ásóbékákat átsegíteni a 311-es úton. Reggel 9-10 óra tájban indulunk Farmos vasútállomástól és az út mentén telepített kerítés mellől szedjük vödrökbe a békákat.

Részletes információk a Békamentő Blogon

Innen közösen átsétálunk a Kékbegy-tanösvényhez, ahol elengedjük őket. Végignézzük ahogy vidáman belecsobbannak a vízbe. Innen egy rövid sétát teszünk a pallókon a mocsár felett és a végén visszatérünk a vasútállomáshoz.

Körülbelül 3-4 órás kirándulás. A gyerekek megismerhetik a békák életét és a kezdeti viszolygás után a végén már dédelgetik, nem akarják elengedni a kisméretű békákat. A képen a Szentendrei Roots&Shoots ovis csoportunk kirándulása látható.

Előadásaink, túravezetések, kitelepülések árai

Benti vetítettképes előadásokhoz szükséges projektor vagy nagyobb tv-monitor, hangszóró esetleg laptop, vagy számítógép és egy viszonylag sötét helyiség.

Minden előadás 25.000 Forintba kerül, amihez az utazási költség kerül még felszámításra.

Túravezetések környezeti nevelővel  szintén 25.000 Forintba kerülnek, amihez szakvezetés (biológus/zoológus) esetén a szakvezető díja (15.000 Ft) is hozzáadódik.

Lehetőség van Támogatói ár fizetésére is, ami 50.000 Forint. Ez egy a csimpánz menhelyünkön élő árva egyéves örökbefogadását is tartalmazza.

Több előadás megrendelése esetén az árban már benne van az örökbefogadás is.

Kitelepüléseket rendezvényekre 50.000 Ft-ért tudunk vállalni, ekkor készségfejlesztő játékainkkal kötjük le a látogatók figyelmét. A stand biztosításához sörpad, sörasztal szükséges. Információs és foglalkozásos kitelepülés külön.

Ökorendezvényekre előadást, tesztet, apró ajándékokat(megegyezés szerint) is tudunk biztosítani. Minden egyéb kérés egyéni megbeszélés tárgyát képezi.

 Lemba az egyik árvánk

A Jane Goodall Intézet programjain való részvétellel egy ajánlást kap minden óvoda, iskola vagy munkahely, amivel könnyebben elnyerheti az „Ökoóvoda”, “Ökoiskola”, “Zöld-cég” címet.

Emellett a Jane Goodall Intézet “Csimpánzbarát” minősítéssel látja el a megrendelőket, amiről oklevelet is kapnak.

Letölthető formátum.

Kérjük írjon emailt ha további részletekre kíváncsi az info@janegoodall.hu emailcímre.

ONLINE JELENTKEZÉS

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42