BERECZ KATA Roots&Shoots csoportvezető

Erdész gyerek vagyok. Gyerekkoromat Rácalmáson töltöttem , ahonnan ladikkal  jártam iskolába télen-nyáron. Villanyunk nem volt, de gyönyörű életem az ártéri erdőben, Duna holtágakban igen. Nagyon hálás vagyok a sorsomnak.

Később a Magyar Madártani Egyesületnél dolgoztam, ahol létrehoztuk a Marczibányi téri Madarász Sulit. Az életemben a természet a legfontosabb. Most egy kicsi és tiszta falu biológia-földrajz tanára vagyok (Újlengyel), ahol a gyerekekkel együtt megalapítottuk a  Roots&Shoots Újlengyeli „Ökokukkantók” csoportját.

Rajongunk Jane Goodall-ért, ifjú korom kedvenc írójáért és találkoztunk is vele személyesen is : erre vagyunk a legbüszkébbek… 

 

EŐRY BRIGITTA Roots&Shoots csoport vezető

A Jane Goodall Intézethez 2016-ban jelentkeztem önkéntesnek a farmosi békamentés kapcsán. Ugyanebben az évben diplomáztam, és kezdtem óvónőként dolgozni 45 évesen pályakezdőként, és megalapítottam a Szentendrei Roots&Shoots csoportunkat.

Célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek környezeti nevelését gazdagítsuk, életre szóló tapasztalatok szerzésére teremtsünk lehetőséget a környezetük, a természet megismerésével, megszerettetésével és védelmével kapcsolatban. A legnagyobb öröm számomra látni a gyerekeket, ahogy csodálattal és szeretettel vesznek kézbe imádkozó sáskát, mentenek békát Farmoson, ahogy kertészkednek, keresnek, kutatnak fáradhatatlanul, észreveszik a legapróbb csodát is, és ahogy sugározzák ezt az óvó-védő attitűdöt, a természet iránti tiszteletüket a családjaik felé. A klímaváltozás elkeserítő mindennapjaiban nekem Jane Goodall gondolatai és életszemlélete adják a reményt és útmutatást a gyerekeink jövőjéért folytatott munkához.

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42