Vége lett egy évnek, és újabb év vette kezdetét, amikor sokunk új célokat állít a következő, 2022-es esztendőre. Ez izgalmas és szórakoztató folyamat, különösen, ha másokkal együtt tesszük! Az újévi fogadalmakban gyakran személyes célokat fogalmazunk meg, de nagyobb projektterveket szőni legalább ennyire fontos! Hallottál már az ENSZ 17 fenntartható fejlődési céljáról? Ha még nem, most megtudhatod, hogyan kapcsolódnak ezek a célok a decemberi Hónap Projektjéhez: a montclair-i (Kalifornia) People & Planet Pillow Project által!

Amikor Maggie, a Roots&Shoots projekt kezdeményezője és a közössége hallottak az ENSZ 17 fenntartható fejlődési céljáról (1. lépés a Roots&Shoots 4 lépéses projekt megvalósító útmutatójából), rögtön úgy érezték, támogatni akarják ezt az ügyet. Megfigyelték (2. lépés), és rájöttek viszont, hogy nem mindenki hallott még ezekről a célokról. Hogyan lehetne támogatni valamit, amiről még nem is hallottunk? Minthogy a Roots&Shoots tagokat bátorítjuk arra, hogy képességeiket és tudásukat kreatívan használják fel a projektjeikben, ők azzal a kreatív tervvel álltak elő (3. lépés), hogy közelebb hozzák és komfortosabbá tegyék a Fenntarthatósági célok gondolatát az emberek számára  szó szerint!

 

 

Következő lépésként tehát eldöntötték, hogy díszpárnákat fognak készíteni, amelyek a 17 fenntarthatósági célt mutatják be:

 1. A szegénység megszüntetése
 2. Az éhínség megszüntetése
 3. Egészség és jóllét
 4. Minőségi oktatás
 5. Nemek közötti egyenlőség
 6. Tiszta víz és közegészségügy
 7. Megfizethető és tiszta energia
 8. Tisztességes munka és gazdasági növekedés
 9. Ipar, innováció és infrastruktúra
 10. Egyenlőtlenségek csökkentése
 11. Fenntartható városok és közösségek
 12. Felelős fogyasztás és termelés
 13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen
 14. Óceánok és tengerek védelme
 15. Szárazföldi ökoszisztémák védelme
 16. Béke, igazság és erős intézmények
 17. Partnerség a célok eléréséért

Ezután, mivel az anyagok megvásárlásához segítségre volt szükségük, megpályáztak és meg is kaptak egy 200$- os Roots&Shoots mini-támogatást.

Az utolsó lépés pedig a projekt közzététele és az ünneplés (4. lépés). A már meglévő Roots&Shoots projekt honlapjuk mellett létrehoztak egy webáruházat, ahol a párnákat – és a fenntarthatósági célokat – tudták hirdetni. Végül, nem maradt más hátra, mint varrni, és varrni, és varrni!

Minden párna megjeleníti egy-egy fenntarthatósági cél szimbólumát, és színes hímzett szegéllyel van díszítve. Kényelmesek, aranyosak, és terjesztik a jó ügy hírét! Ráadásul, a projekt teljes bevételével a csapat a helyi jótékonysági szervezeteket támogatja a fenntartható fejlődési célok elérésében; ha vásárolsz egy párnát az „Éhínség megszüntetéséről”, azzal támogathatod a helyi élelmiszertermelést vagy élelmiszerbankot. Ezen a kreatív projekten keresztül a vásárlók egyszerre ismerhetik meg és segíthetik ezeknek a globális céloknak a megvalósulását.

Szeretnéd megvalósítani a saját projekted? Csatlakozz hozzánk!

Hogyha létrehoznád saját projekted, (használd a 4 lépéses útmutatót), regisztráld a weboldalunkon, hogy lehetőséged legyen megkapni a Hónap Projektje címet! Nem vagy még Roots&Shoots tag? Csak néhány kattintás!

Legyél Roots&Shoots Tag (ingyenesen!)

Indíts vagy csatlakozz Roots&Shoots csoporthoz a közeledben

Ne felejtsd el meghívni barátaidat sem, mert tetteink hatása együttműködéssel megsokszorozódik. Szervezhetsz Roots&Shoots csoportot az iskoládban, vagy csatlakozz egy már meglévő csoporthoz a környezetedben!

Létrehozok vagy Csatlakozom egy Csoporthoz

Máris szeretnél tenni valamit, hogy segíthess?

Ismerd meg 1-Click tevékenységeinket, ahol egy kattintással azonnal bekapcsolódhatsz munkánkba, és segíthetsz a tudatosság terjesztésében.

Részt veszek a 1-Click tevékenységekben

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42