A Remény Kertészei Roots&Shoots csoport 

 

A Remény Kertészei Rügyek és Gyökerek csoportot a hajdúböszörményi Kertész László Városi Könyvtár könyvtárosai és olvasói hozták létre, gyerekek és felnőttek közösen.

Zöld Sarok elnevezésű kiemelt gyűjteményünk, a klímaváltozással, fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, tudatos cselekvéssel és életmóddal kapcsolatos könyveket ajánlja a könyvtárhasználók figyelmébe. Ennek az állománynak a tudásanyagára alapozva ismeretterjesztő és szemléletformáló foglalkozásokat, rendezvényeket is tudunk tartani. A könyvtárhasználat, mint fenntartható szolgáltatás és az információkhoz való szabad hozzáférés népszerűsítése is fontos feladatunk.

A könyvtár belső udvara lehetőséget ad a madár- és rovarvédelemre, a virágágyások gyógynövénykert létrehozására. Készítettünk egy amatőr rovarhotelt a gyerekekkel, amit bővíteni szeretnénk.

Terveink között szerepel, hogy helyi kertészetekkel együttműködve madárbarát bogyós fákat ültetünk, valamint a rovaroknak, lepkéknek megfelelő növényeket, virágokat.

 

Helyi civil szervezetekkel, vállalkozásokkal együttműködve szeretnénk főként gyakorlati foglalkozások keretében a gyerekeket bevonni a természet, környezetünk megismerésébe, megbecsülésébe, védelmébe.

 

A fogyasztás mérséklése, a tudatosság a fogyasztás, vásárlás terén a másik fő téma, ahol szemléletformáló kihívásokkal, könyvtári csere-bere börzékkel, újrahasznosítást bemutató foglalkozásokkal, a témában megjelent könyvismertetőkkel szeretnénk lépéseket tenni a tudatformálásban.

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42