A Toyota támogatja dr. Jane Goodall ifjúsági programját, a Roots & Shoots-t

Ashley Sullivan 2023. augusztus 23..

A kezdetek, 1991

 

A Toyota Motor North Amerika (TMNA) fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban egy új partnerségi megállapodás keretében támogatja Jane Goodall Roots & Shoots ifjúsági programját, melyet dr. Jane Goodall, a Jane Goodall Institute (JGI) alapítója és az ENSZ békenagykövete hívott életre.

1991-es megalakulása óta a Roots & Shoots – a JGI központi programja – több millió változást inspiráló kezdeményezést vett pártfogásába és világszerte 65 országban, valamint az USA több mint 50 tagállamában van jelen.


Az izgalmas és széles körű partnerség fő célja, hogy ösztönözze a Toyota-gyárak közelében található helyi közösségek elköteleződését és hogy szerte az Egyesült Államokban elősegítse a Roots & Shoots ifjúsági projektek és ünnepek elterjesztését. A Toyota 100,000 dolláros adományát 2023/24-ben arra fogják felhasználni, hogy a Toyota-csapat tagjainak részvételével beindítsák a Roots & Shoots közösségi projektjeit és lebonyolítsanak négy eseményt - mindezt azzal a céllal, hogy cselekvésre ösztönözzenek, továbbá, hogy segítsék a vadállatok élőhelyének megőrzését és helyreállítását abban a természeti világban, amelyen mindannyian osztozunk.

A Toyota Motor Manufacturing Canada korábban már partnerségi szerződést kötött a JGI kanadai szervezetével arról, hogy a Roots & Shoots ifjúsági kezdeményezéseket támogatják a cég Cambride Ontario-i összeszerelő üzemének a környékén, és ezzel megalapozták a hasonló együttműködési megállapodások létrejöttét az USA-ban is.

Az Egyesült Államokban és szerte a világon a Roots & Shoots projektekben részt vevő egyének és csoportok – a tantermekben és azokon kívül is – támogatást kapnak ahhoz, hogy a saját közösségeikben olyan ügyeket karoljanak fel, melyek célja emberek, állatok és a környezet segítése.

A fiatalok a program 4-lépéses formulájának alkalmazásával a közösség javát szolgáló projekteket valósíthatnak meg, közelebb kerülhetnek egymáshoz, megtapasztalhatják a felelősségvállalást és a céltudatosságot, valamint fejleszthetik empatikus (Roots & Shoots Compassionate Traits) és innovatív készségeiket is. A partnerségi megállapodás is azt tükrözi, hogy dr. Jane Goodall és a JGI törekszik az ésszerű együttműködésre az olyan nagyvállalatokkal, amelyek komolyan veszik a beruházást a fenntarthatóságba és ehhez kézzelfogható jövőképet és ütemtervet mutatnak fel.

Az együttműködés része a Toyota „Enviromental Challenge 2050” elnevezésű átfogó projektjének, amely hat globális és a jövőre irányuló célkitűzést foglal magában – ezek megvalósítása révén a negatív környezeti hatások kiküszöbölése mellett igyekeznek a bolygó és a társadalom számára pozitív értéket teremteni. A Toyota Motor Corporation (TMC, a TMNA anyavállalata Japánban) 2015-ben, kiterjedt kutatást és külső-belső konzultációt követőn jelentette be a hat célkitűzést. Ezek a következők: 1) New Vehicle CO₂ Emissions Challenge (Új járművek széndioxid-kibocsátása) – a cél, hogy az új járművek széndioxid-kibocsátását 90%-kal csökkentsék (a 2010-ben mérthez képest); 2) Operations CO₂ Emissions Challenge (Üzemeltetés széndioxid-kibocsátása) – a cél az üzemeltetésből származó széndioxid-kibocsátás megszüntetése; 3) Life Cycle CO₂ Emissions Challenge (Életciklus széndioxid-kibocsátás) – a cél, hogy a beszállítók és kereskedők széndioxid-kibocsátását megszüntessék; 4) Water Conservation Challenge (Vízmegőrzés) – a cél a vízmegőrzés és a vízforrások védelme; 5) Recycling-Based Society Challenge (Újrahasznosítás-alapú társadalom) – a cél a körkörös gazdaság támogatása; 6) Harmony with Nature Challenge (Harmóniában a természettel) – a cél a biodiverzitás megőrzése, a fajok védelme, élőhelyük helyreállítása. A Toyota támogatásával valódi kapcsolat jön létre a Roots & Shoots, valamint a Toyota létesítményei, dolgozói, családtagjai és közösségei között abból a célból, hogy – Jane Goodall-hoz hasonlóan – minden egyes nap tegyenek a változásért.

Csatlakozz te is a programhoz!  LINK

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42