Az osztrák Roots&Shoot program bemutató előadása

 

A Roots&Shoots program világszerte több mint 60 országban működik már, így a közeli Ausztiában is. Nyáron a Roots&Shoots Slovakia meghívására utaztunk Velki Lel-be, ahol egy az Erasmus+ program jóvoltából több napos környezeti nevelési programon, képzésen vehettek részt ausztriai, csehországi, szlovák fiatalok egy jobb jövő reményében. 

A projektek mind rendkívül inspirálóak voltak, melyről már egy korábbi hírünkben olvashattál: Együtt a klímáért - Ökotábor élménybeszámoló

 

 

Ezeknek a nyáron bemutatott, és általunk is mentorált projekteknek volt a bemutatója Bécs-Baden városrészben november 9-én az Jane Goodall Austria szervezésében. 

A városba a helyi közlekedést vettük igénybe, hiszen a fenntartható életmód szószólói vagyunk. Az emeletes vonaton nagyon sok fiatal utazott, és amikor meghallottuk a "Jane Goodall" nevet, már tudtuk hogy ez egy teltházas rendezvény lesz.

Badenbe megérkezve már csak a tömeget kellett követnünk, hogy eljuthassunk a Sport-, és Szórakoztató Központba. Szerencsére az út végén mi jobbra fordultunk, és így még mindenki előtt érhettünk a terembe, ahol már éppen az utolsó próbafolyamatok zajlottak. 

 

A sok ismerős mind előkerült, Alexandra, Doris, Julia, Martina és Rita, mellett Baden polgármestere, Dr.Jane és állandó társai Mary és Mr.H. mind egy sorban ültünk. 

Nina az osztrák intézet munkatársa vezette be az estet, majd köszöntötte Dr.Jane Goodallt, aki vastaps kíséretében vonult be a terembe, és foglalta el a helyét. De ez a nap most nem róla szólt, hanem az általa 1991-ben elindított Roots&Shoots program osztrák résztvevőiről, akik sorba érkeztek a színpadra, és mutatták be folyamatosan a projektjeiket. 

Az Orangutella, és a HOPE moha graffiti projektek voltak kézzel foghatóak. A másik két bemutatott projekt pedig nevelő célzattal készült videós, tudás- és ismeretterjesztő alapúak voltak. A projekteket a fiatalok lelkesedése, tenni akarása tette erőssé, ami lejött a színpadról és elsodorta végül a hallgatóságot. 

 

Orangutella

 

 

Az alternatív, fenntartható technológiákat bemutató csapat 

 

 

A fiatalok után Dr.Jane előadása következett, aminek legfontosabb üzenete, hogy bárki változást érhet el ha elég kitartó, és összefog a hasonlóan gondolkodó emberekkel, mert együtt mindenre találhatunk megoldást, és azt meg is tudjuk valósítani. 

Köszönjük szépen Dr.Jane Goodall az inspirációt! Cselekvésre fel!

További képek a Galériában

 

 

 

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42