A Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Csapósok a természetért csoportja Szekszárdról.

Körülbelül  10 fős 10-12 évfolyamosaktív tagból és 2 tanárból áll jelenleg a csoportunk.

 

Két projekten kezdünk el dolgozni most szeptember elején. Az iskolánk nagy parkkal, kertészettel, állattartó teleppel rendelkezik, amely sok lehetőséget biztosít a számunkra. Az egyik tervünk egy pillangókert kialakítása mezítlábas ösvénnyel. A parknak vannak kihasználatlan területei és egy alkalmas helyet kiválasztva kijelöltük, kimértük a kert körvonalait és az ösvény útvonalát. Majd el kezdtük a mezítlábas ösvényt. Ástunk, fűrészeltünk, talicskáztunk, terepet rendeztünk.

A másik tervünk egy madárbarát mintatanösvény kialakítása. Az iskola területe a Sió töltésig tart és így a parkunk összekapcsolódik egy erdővel. Az erdő az iskolánk két épületével is összeköttetésben van. Itt szeretnénk kialakítani a tanösvényünket. Eddigi munkálataink a tanösvény útvonalának kijelölése és az útvonal kitisztítása, járhatóvá tétele, ugyanis az erdő sűrű és utak nincsenek benne.Ezért sok szerszámra, ágvágóra, bozótvágóra és ügyes, szorgos kezekre volt szükségünk, hogy a tanösvény útvonala kirajzolódjon.

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42