Csihuszok - Kunadacsi Igazgyöngy Óvoda
 
A Kunadacsi Igazgyöngy Óvoda nevében pályáztunk. Kunadacs a Kiskunságban fekszik, a településen és környékén fűszerpaprika termesztéssel foglalkoznak. 
Kunadacs adottságai révén kiváló pihenő és kirándulóhely. Területeinek nagy része a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik. Így óvodánk kiemelt feladatának tartja a helyi természeti 
értékek bemutatását mind a két csoportjában. A hozzánk járó gyerekek megismerkedhetnek a természetvédelem fontosságával és megismerhetik az itt élő fajokat, élőhelyeket.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék közvetlen környezetüket és kialakuljon bennük a természethez fűződő pozitív érzelmi viszony. Élményekkel, egyéni tapasztalat szerzési lehetőségekkel biztosítjuk a megszerzett tudás elmélyítését. 
Egy éve már sikerült kapcsolatba kerülnünk a Kiskunsági Nemzeti Park oktatási koordinátorával, aki időközönként ellátogat hozzánk. A központi téma a Rákosi Vipera védelme, de emellett sok más fajjal is megismerkedhetnek a gyerekek. Nyáron gólya gyűrűzésen is részt vehettünk,  mely nagy élmény volt az apróságok és a felnőttek számára is.
Bízunk abban, hogy munkánk során a családokkal közös együttműködésben sikerül kialakítani a környezettudatos gondolkodást. Sok tervünk van még, de céljaink megvalósítása érdekében motivációnk és az ebbe fektetett energiánk töretlen.
 
 
Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42