Mozgalmas November

 

Mozgalmasan telt a Debreceni KisFürkészek novembere. Sok olyan programhoz csatlakoztunk, amelyet a Jane Goodall Intézet hirdetett a Roots&Shoots csoportjainak.

Az első program, amelyhez csatlakoztunk a Walk 2 COP27. November 7-én túrázni voltunk Hármashegyen. A program megvalósítását a Jane Goodall Intézettől nyert pályázati pénz tette lehetővé. Ezen a napon a 125 éves Zsuzsi erdei vasúttal utaztunk. Megfigyeltük azt, hogyan készül az erdő a télre. Közben a kék túra útvonalán két kilátóhoz is elgyalogoltunk, kb. 6 km-t tettünk meg. Ennyivel járultunk hozzá az ebben a programban megtett kilométerek számához, amelyekkel az ültetendő fákat gyarapítottuk. Az interaktív foglalkozáson az erdő állatait tanulmányoztuk, hogyan készülnek fel a télre.

 

 

         

Ezután következett a No Waste November- Hulladékmentes November, amelyhez különböző programokat szerveztünk. Nagy segítség volt számunkra az intézet által küldött táblázat tele szuper ötletekkel minden napra, különböző feladatokkal, amivel erősíteni lehet a hulladékmentes életmód elterjedését.

Meghallgattuk Jane Goodall üzenetét, amit ebből az alkalomból küldött a Roots&Shoots csoportoknak. Ezután minden gyerek kitöltött egy egyéni vállalásos kártyát, majd kihívás kártyát készített a barátjának a témával kapcsolatban. Minden nap beszélgettünk egy-egy témáról, mit tehetnek a gyerekeknek annak érdekében, hogy a hulladék csökkenjen a környezetükben.

 

Ellátogattunk a Mandala, csomagolásmentes boltba, ahol ötleteket kaptunk arra hogyan induljunk vásárolni, hogy minél kevesebb csomagoló anyagot vigyünk haza.

A program zárásaként mindenki elkészítette a maga méhviaszos kendőjét, amit csomagolásra tud majd használni.

Globális nevelés Hetére -2022 november 14. és 20. között-időzítettük az iskolában a    Reform hetet, melynek célkitűzései sok tekintetben hasonlítottak. A globális nevelési hét az emberiség előtt álló globális társadalmi kihívásokkal, környezeti problémákkal és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programokkal foglalkozik.

Ízelítő a hét programjaiból:

Hétfő - Molnár-Dobrai Csenge és Molnár Levente előadása /Youth 4 The Future/

Fenntarthatósági foglalkozás (szelektív hulladékgyűjtés fontossága, újrahasznosítás, stb.) 

Kedd - Zenés reggeli torna (1 - 2. évfolyam), kötélhúzó verseny (3 - 4. évfolyam) 

Szerda - Reform teaház bögre szépségversennyel (3 - 4.évfolyam) 

Csütörtök - játékos feladatlapok (1 - 2. évfolyam), Kincskereső (3 - 4.évfolyam) 

Az osztályok, mint egy méhecske virágról virágra szállnak. Az állomások nevei a feladatok megfejtéseiből derülnek ki, így érdemes helyesen és figyelmesen dolgozni. 

Péntek: Mézesnap, mézkóstolással (alsó tagozat)

Hát, nem unatkoztunk, remélem ez látszik a képeken is! Köszönjük a sok ötletet, segítséget, amelyet a Jane Goodall intézettől kaptunk programjaink megvalósításához!

Folytatjuk a munkát decemberben is!

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42

Error
Whoops, looks like something went wrong.