Egy hihetetlen, és örömteli találkozás Pozsonyban

 

 

A héten Pozsonyban tartották a VII. Starmus fesztivált, mely a tudományos kommunikáció és a művészet globális fesztiválja, ami összehozza a bolygó legragyogóbb elméit. Egyik legragyogóbb elme, Dr. Jane Goodall volt idén a díszvendég, így a tiszteletére a Green Foundation alapítvány által támogatott szlovák Roots & Shoots csapat szervezett egy mini találkozót.

 

 

Erre a találkozóra minket, a magyar intézet munkatársait is meghívták. Fantasztikus élmény volt ismét találkozni névadónkkal, aki mindannyiunk példaképe.

Az eseményen bemutatkoztak a szlovák Roots & Shoots csoportok, meséltek a projektjeikről, amiből mi is sok ihletet tudtunk meríteni.

 

 

Az osztrák Intézet munkatársai is jelen voltak, elmesélték az éves tevékenységeiket, éppen futó környezetvédelmi programjaikat. 

 

 

A mi csapatunkból Friderika kolléganőnk mutatta be az itthoni Roots & Shoots program sikereit. Átadtuk Jane-nek a gyerekek születésnapi jókívánságait, és volt lehetőségünk megmutatni a “Jane Goodall mint példakép” kreatív verseny kiállított rajzait. 

 

 

“Jane Goodall-lal találkozni mindig rendkívül felemelő érzés. A közelében mindenki kiegyensúlyozottnak, nyugodtnak, de közben elszántnak és motiváltnak érezheti magát. Hihetetlen, hogy 90 évesen is ő az, aki energiát és lendületet tud adni mindannyiunknak a további munkánkhoz, célkitűzéseinkhez, álmainkhoz. Köszönjük Jane!” 

Móni

 

 

“ Számomra az volt a legcsodálatosabb, hogy mennyire tiszta szívből tud örülni, amikor látja a gyerekek Roots & Shoots tevékenységeit, mivel ezt a programot tartja az ő legfontosabb szellemi örökségének. “

Eszter

 

 

“Jane Goodallal találkozni mindig hatalmas élmény, rengeteg inspirációt tud adni. Számomra még emlékezetesebbé tette az eseményt az, hogy én mesélhettem el az eseményen a Roots&Shoots csoportjaink tevékenységeit. Nagy érdeklődéssel fogadta csoportjaink munkáját.”

Friderika

 

 

"Minden alkalommal amikor másik országban dolgozó Jane Goodall Intézet munkatársaival találkozom, az az érzés kerít hatalmába, mintha a családtagjaimmal lennék együtt.

A nyitottság, az összetartozás, és a természetes kíváncsiság jellemezte végig a találkozót. Öröm volt ebben a közösségben megismerni az új embereket, és beszélgetni velük a világ problémáiról, vagy a saját projektjeinkről amikkel reményt adunk az embereknek.

Dr. Jane Goodall végig jegyzetelt, és a mobiljával fotózott az eseményen. Végig jelen volt, figyelt, kérdezett és aktívan hallgatott. 

A gyerekek lelkesedése, és tenni akarása óriási erőt ad az ő számára is. Talán ez a hosszú élet titka."

András

 

 

Dr. Jane a pozsonyi találkozó után pár napra hazautazott, majd indul tovább Ausztráliába, majd Új-Zélandra, hogy folytassa a küldetését, vagyis az emberek inspirálását, hogy cselekedjenek egy jobb világ érdekében. 

Mi a magyarországi Jane Goodall Intézet munkatársai szintén arra kérünk téged, hogy csatlakozz hozzánk, és tedd jobbá a világot. 

A Roots&Shoots környezeti nevelési programunkhoz itt a honlapunkon csatlakozhatsz:

CSELEKEDJ!

 

 

További képek a galériában

Fotó: Bodzsoni Péter, © Lisa Lendl

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42