Faültetés barátokkal

 

Az ősz, és a tél a faültetés ideje, így mi is nekiláttunk. Az EPAM Hungary nagylelkű támogatásával és munkatársaival, a FŐKERT szakembereivel, a Jane Goodall Intézet -, és az Erdővédő Alapítvány önkénteseivel. November 24-én, csütörtökön a Gellérthegy oldalában ültettünk el 155 facsemetét, és egy bogárgarázst telepítettünk, a beporzókra is gondolva.
 
Csodálatosan indult a nap, a reggeli kávénkat, barátunknál, a FÜGE kávézóban hörpintettük fel, majd felbaktattunk a találkozási ponthoz, a Citadella parkolójához, ahol önkénteseink, és jó barátaink, az EPAM Hungary Kft, és a FŐKERT munkatársai vártak minket. 
 
 
Egy rövid eligazítás után kiosztásra kerültek a védőkesztyűk, amik inkább attól védtek minket, hogy sáros legyen a kezünk, de ebben jól vizsgáztak.  Eközben megérkezett Döbrösi Laura vezetésével az Erdővédő Alapítvány is, ráadásul két kutyussal kiegészülve. 
 
Amint összeállt a csapat, kiosztásra kerültek a feladatok. Az előre kifúrt lyukakba kellett egy kis termőföldet szórni, majd a facsemetét belehelyezni, a földet tömöríteni a gyökérzet körül, és végül meglocsolni. 
 
Az összeszokott csapat,(bár most ültettünk először együtt) 2 óra alatt végzett a 155 facsemete ültetésével, amiért meg is lettünk dícsérve a FŐKERT szakemberei által. 
Nagyon örültünk, hogy együtt, összefogva tehettünk azért, hogy sűrítsük a faállományt a hegy oldalában. Már alig vártuk, hogy másnap folytassuk a munkát! 
 
 
Másnap, november 25-én pénteken a Felsőrákosi-rétek természetvédelmi területen hoztunk létre egy mezővédő erdősávot tölgyfa-, hársfa-, és nyárfa csemetékből. A találkozás a Forte Kutyaiskola előtt volt, ahova mindenki időben érkezett, így rögtön elindulhattunk a szépen előkészített területre. 
 
Egy 10x500 méteres sávban volt kifúrva a föld, ami olyan hatást keltett bennünk, mintha egy vakond banda járta volna be a környéket, és az esti vigadozás során kergetőztek volna a föld alatt, ki-kikukkantva a lyukakból. 
 
 
Természetesen nem ez történt, hanem egy lyukfúró segítségével jártak körbe a FŐKERT szakemberei, és készítettek ültetőhelyeket a Pesti-síkság ezen részén. Sorra kerültek le a teherautókról a facsemeték, amik kihelyezésre kerültek a lyukak mellé. 
 
Bajor Zoltán tartott számunkra eligazítást, amely során megismerhettük a terület történetét, kialakulását és későbbi hasznosítását. Szerencsére a korábbi emberi beavatkozások nem okoztak nagyobb kárt, és a természet visszavette azt ami jár neki. 
 
Ahhoz, hogy megőrizhessük a már kialakult jó irányt, kellett elősegíteni ezt facsemeték ültetésével.  Sajnos nem számoltuk meg mennyit ültettünk, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 450-et. 
 
 
Nagy örömmel, lelkesedéssel indultunk neki az ültetésnek, amivel szintén nagyon hamar végeztünk. Úgy éreztük, hogy ennek a háromszorosát is meg tudtuk volna csinálni, így elhatároztuk, hogy folytatjuk a közös munkát!
 
Csatlakozz te is hozzánk! Figyeld az oldalainkat, és tarts velünk legközelebb te is! Ha cégként szeretnél csatlakozni, akkor is keress minket, és segítünk létrehozni a saját kis erdőtöket!
 
Kádár András - info@janegoodall.hu
 
Együtt közösségben sokkal jobb móka az ültetés, és minden más munka is! 
 
Képek a Galériában
 
Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42