Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával minden évben meghirdeti a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A 2020/2021-es tanév kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság, a fenntartható közösségek és a hulladék.

PontVelem Nonprofit Kft szervezésében és felkérésére a hazai Jane Goodall Intézet a Roots&Shoots, globális környezeti nevelési programmal vesz részt a témahéten. Ennek szellemében öntevékeny fiatalok csoportokat alkotva tevékenykednek, a cél, hogy felismerve a közvetlen környezetükben felmerülő környezetvédelmi vagy társadalmi problémákat, egy saját maguk által tervezett és véghezvitt programmal nyújtsanak segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.

A témahétre a Jane Goodall Intézet több témakörben tartott  előadással készül, illetve a R&S projektek kidolgozását segítő eszköztárat is az érdeklődők rendelkezésére bocsátja. Továbbá a “HOPE - A remény” című film vetítésével az Intézet szeretné a R&S program szellemiségét és a Jane Goodall Intézet alapértékeit még közelebb hozni a diákokhoz, pedagógusokhoz. 

Emellett látható lesz a Dr.Jane Goodallal, kifejezetten erre a hétre készült előadása, amelyben a főemlőskutató választ ad a témahéten résztvevő iskolások által feltett kérdésekre is.  

További részletek programjainkról, előadásainkról a Fenntarthatósági Témahét honlapján találhatók. Kattintsatok a titeket érdeklő szövegre:

Ne felejtsétek el regisztrálni iskolátokat

Webináriumi képzések pedagógusoknak

Letölthető óravázlatok:

 
🥤 Műanyag, mint veszélyforrás
🌱 Fenntartható életmód
🐵 Pálmaolajmentes élet

Tanórák:

DR. JANE GOODALL ONLINE TANÓRÁJA

Az idei témahéten a Roots&Shoot programba is bekapcsolódhatnak az iskolák. A Roots&Shoots egy világméretű gyermek- és ifjúsági program, melyet Dr. Jane Goodall indított útjára. Célja, hogy a gyerekek és fiatalok felfedezzék a körülöttük lévő problémákat, és olyan projekteket hozzanak létre, amikkel segítenek megoldani ezeket. A program különböző életkorú gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket köt össze, akiknek egy közös kívánságuk van: tenni egy jobb világért.

 

 

ELNÖKI TANÓRA

A Témahét egyik kiemelt eseménye Áder János köztársasági elnök interaktív tanórája, mely idén is, mint minden évben a hét nyitóprogramja.

Az óra témája a fenntartható divat, melynek anyagát a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv ide vonatkozó, Jól nézünk ki című fejezete adja. A Zöld Föld nem csupán egy tankönyv, hanem egy komplex oktatási-nevelési program, aminek célja, hogy felhívja a fiatalabb generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára.

 
Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42