Mozdulj a klímáért! 

 

Sétáltunk a klímáért a Jane Goodall Tanösvényen!
 
 
Köszönjük szépen Tóth Marietta tanárnő tanösvényvezetését és fotóit!
Mozduljunk együtt a klímáért!
 
 
Tóth Marietta: "Mozdulj a klímáért!"
 
A Jane Goodall Tanösvényen végigsétálva tettük meg szimbolikusan a 1,5 km távot, amely a globális légköri hőmérséklet emelkedés 1,5 fokban szükséges rögzítését szimbolizálta.
 
A kellemes őszi időben a Jane Goodall Intézet vezetője mesélt a tanösvény történetéről, a haragos sikló kutatásáról, én pedig a karsztbokor erdők és talajuk jellemzőiről.
 
Még október vége is kínált számos látnivalót: holló és vörösvércse kergetőzött a magasban, mezei verebek csiripeltek a galagonyásban, csipkebogyó tűzvörösre érlelt termése hívogatott egy kis kóstolóra, girbe-gurba törzsű tölgyfa, elegáns berkenye, dunai szegfű, őzlábgomba, nyírfa, kecskerágó kínálták magukat fotózásra. A napsugarak néhány lepkét is előcsalogattak a déli lejtőn: kéneslepkét, kis szénalepkét, közönséges tűzlepkét.
 
Örömmel konstatáltuk, hogy téli vendégeink, a vetési varjak, és a süvöltők is megérkeztek.
A lelkes csapat több ötletes megoldással hívta fel a globális felmelegedésre a figyelmet: plakáttal, helyben gyűjtött falevelekkel, termésekkel és muffinba szúrt gyertyákkal.
 
 
A csoportban nem volt 15 éves, ezért a gyertyagyújtás elmaradt. Ugyanakkor nemrég értesített András arról, hogy a Jane Goodall Intézet éppen 15 éves.
Köszönjük a résztvevőknek, hogy eljöttek!
 
Marietta közösségi oldala , ahol még több érdekességet találhattok.
 
 
 
Csatlakozz Te is a World Climate March meNETéhez otthon vagy iskoládban!
 
Az idén novemberi glasgow-i ENSZ éghajlatváltozási konferenciával COP26 - Climate Change Conference -vel egyidőben a World Climate March 1,5 km-es virtuális menetet szervez a klíma-igazságosság jegyében. A táv a párizsi éghajlatvédelmi egyezményben megjelölt +1,5 ºC-os globális felmelegedési küszöbértéket szimbolizálja. Fontos, hogy emlékeztessük vezetőinket a jogilag kötelező érvényű kötelezettségvállalásaikra. Csupán kilenc évünk maradt, hogy megfordítsuk a negatív tendenciát, és megelőzzük a katasztrofális méretű globális felmelegedést.
 
A konferencián Dr. Jane Goodall is felszólal.
Elérkezett a tettek ideje – itt és most, 2021-ben!
 
 
 
 
Hogyan tudsz csatlakozni a sétához? Keresd fel a Magyar Természetvédők Szövetsége- Föld Barátai Magyarország honlapját:
https://mtvsz.hu/
 
Szervezz sétát, kirándulást, futást Te is a közösségedben. Erről készíts fotót, videót és oszd meg a közösségi oldalaidon. Használd az alábbi #-eket.
Inspirálj másokat is cselekvésre!
 
Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42