Pázmándi Természet- és Vadvédelmi Központ
 
Természetbúvár Klubunk 2008. augusztus 29-én alakult Pázmándon a Természet- és Vadvédelmi Központban.
2011-ben csatlakoztunk dr.Jane Goodall által szervezett Gyökerek és Rügyek Mozgalomhoz, majd 2012-ben szülői kérésre elindítottuk a TB-Klub előkészítőjét is: az erdei ovinkat, ahol megalapozzuk a gyermekek természetszeretetét és életben tartjuk természetes kíváncsiságukat, hogy aztán iskolába kerülve a Természetbúvár Klub csapatát erősítsék.
Az eredetileg helyi kisiskolásoknak (7-12 éveseknek) indított klubprogram az igényekhez igazodva változott, ma már a Velencei-tó egész környékéről jönnek hozzánk. Az eltelt évek során 5 csapatnyi gyermek „repült ki” szárnyaink alól, az első kis természetbúvárok mára már felnőttek, többen közülük a felsőoktatásban is természettudományi szakokon folytatják tanulmányaikat.
 
Valljuk, hogy a természetről igazából csak a természetben lehet érdekesen, maradandó élményt nyújtva tanulni. Ezért kéthetente megtartásra kerülő foglalkozásaink nagy részét „terepen” kirándulva tartjuk, miközben – az iskolai tananyagot kiegészítve – megismertetjük a gyerekeket hazánk növény és állatvilágával, az élővilágot működtető összefüggésekkel, bepillantást nyerhetnek a vadbiológusok, erdészek, vadgazdálkodási szakemberek munkájába.
 
     
Programjainkat rugalmasan igazítjuk az aktuális időjárási viszonyokhoz és a természet működéséhez. Sokat kirándulunk, természetvédelmi versenyeken, környezet-takarítási akciókban és faültetésekben veszünk részt. Rossz időben versenyekre készülünk, filmeket nézünk. Az iskolai szünetekben természetbúvár-, vadbiológus- és vadásztáborokban találkozunk. Cél, hogy a gyerekek megismerjék környezetük élővilágát, a különböző életközösségek működését, a természetre ható emberi tevékenységek következményeit. Hiszen felnőve vigyázni csak arra tudnak, amit ismernek. Szeretnénk elérni, hogy egymásra és környezetükre odafigyelő emberekké váljanak, tiszteljék a Föld többi élőlényét, és lehetőleg majd a természettudományok területén folytassák tanulmányaikat.
Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42