Schmidt Egon ismerkedik Mbebo a csimpánz történetével. Köszönet a Schmidt családnak a fotókért és a megosztásának az engedélyezéséért.

 

Isten éltesse Schmidt Egont! 

Schmidt Egon 90 éves lett, és a család meglepte egy csimpánz örökbefogadással. Nagyon kedves gesztus, hiszen mit is adhatnának még "Egon bácsinak" amilye még nincs.

Hát egy csimpánzt! Mbebo a legjobb helyre került! 

Mbebo a csimpánz árvánk Kongóban a Tchimpounga Csimpánz Rehabilitációs Központunkban él. Nevelőszülőként lehet támogatni az ellátását, hogy biztonsággal, gondoskodhassunk róla. 

Részlet a Greenfo.hu cikkéből: 

"Több tízezer ember köszönheti a természet iránti rajongását Schmidt Egonnak, aki 2021. június 16-án ünnepelte 90. születésnapját! Schmidt Egonnak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is sokat köszönhet, hiszen az egyesület alapító tagja volt, jelenleg is tiszteletbeli elnöke.

Schmidt Egon neve generációk számára egyet jelent a madarak szeretetével és megfigyelésével, írásai és rádióműsora révén sokan, sokat tanultunk a természetről, a madarakról. A neves ornitológussal, természetíróval 90. születésnapja alkalmából Tóth Judit beszélgetett.

Schmidt Egon író és ismeretterjesztő tevékenységéért számos elismerésben részesült, 2009-ben Kossuth-díjat kapott, de róla is elneveztek már egy díjat, legutóbb pedig május végén ő kapta a Velencei-tóért díjat. A tó környékének madárvilágát nála jobban kevesen ismerik, az itt szerzett madarászélményeiről Kócsagok birodalma címmel nagysikerű könyvet is írt. Mi is itt kezdjük a beszélgetést, és ahogy élményeiről mesél, pár perc múlva már nem a telefonvonal két végén ülünk, hanem képzeletben ott, a nádas szélén várjuk a hajnalt."

Sátras madárles

Emlékszem, amikor 1991-ben a Fenékpusztai Madárgyűrűző táborban a sátramban olvasgattam "Egon bácsi" könyveit, amik a természetet és a madárvilágot ismertették meg velem.

Külön érdekesség, hogy az olvasott információkat, élményeket a sátorból kilépve rögtön meg is tapasztalhattam. 

Köszönöm szépen ezeket a gyermekkori inspirációkat, amiket kaptam és Isten éltesse sokáig! 

Kádár András főtitkár

A fotót a Schmidt család engedélyével oszthatjuk meg. Köszönjük!

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42