TÁJÉKOZTATÓ ÚJ ROOTS & SHOOTS CSOPORTOK RÉSZÉRE

Az alábbi tájékoztató tartalmazza a Roots & Shoots csoportok megalakulásának feltételeit, az igénybe vehető szolgáltatásokat, valamint a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesülethez való kapcsolódását.

A Roots & Shoots program a Jane Goodall Intézet nemzetközi gyermek és ifjúsági környezeti nevelési, állatvédelmi és emberi közösségek védelmét célzó programja. Magyarországon a R&S csoportok a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közreműködésével, szervezésével bekapcsolódnak a nemzetközi hálózat munkájába.

A Roots & Shoots csoport megalakulásának folyamata és működésének feltételei:

  1. A csoport regisztrálása. A regisztrációs lap alapján a csoport elfogadja a tájékoztatóban foglalt feltételeket.
  2. A regisztráció ingyenes 
  3. A megalakult Roots & Shoots csoport környezet-, természet és emberi közösségek védelme témakörökben programokat hajt végre, melyekről 3 havonta beszámolót, és/vagy képes összefoglalót (kisfilm, fotó) készít, melyet megoszt az Jane Goodall Intézettel mely azt közkincsé teszi a weboldal és ismertető anyagainak segítségével.
  4. A programokhoz segítséget nyújt az Intézet a nemzetközi és hazai projektjein keresztül, illetve a csoportok önálló szervezés keretében közös tevékenységeket is szervezhetnek.
  5. Az Intézet támogatja a csoportok együttműködését, nemzetközi kapcsolatainak kialakítását.
  6. A regisztrált kapcsolattartó csatlakozik a zárt Facebook csoportunkhoz, amelybe a regisztrációt követően e-mailben kap meghívást. Ez a csoport teszi lehetővé a folyamatos kapcsollatartást.
  7. A csoportvezető a Facebook csatlakozást követő héten ír egy bemutatkozó posztot, amelyben bemutatja a csoportját. Továbbá vállalja, hogy a csoportban folytatott kommunikációban aktívan részt vesz
  8. A regisztrációval a csoport hozzájárul ahhoz, hogy az általa készített és a www.janegoodall.hu honlapon közzétett beszámolók kép, hang és írásos anyagait a Jane Goodall Intézet csak és kizárólag a Roots & Shoots program és az Intézet tevékenységének népszerűsítéséhez korlátlanul felhasználja.
  9. A Jane Goodall Intézet a csoport által benyújtott képi, hang és írásos anyagok tartalmának esetleges jogsértő mivoltát nem vizsgálja, azért felelősséget nem vállal.

Adományokat a program számára elfogadunk , mellyel az adományozó az alábbiak megteremtéséhez járul hozzá:

MagNet Bank - 16200106-11595397-00000000 , közlemény: adomány - rsh

Hírlevél, melyben tájékoztatást kapnak programjainkról, természetvédelmi tevékenységeinkről, illetve bemutatkozási lehetőséget adunk a csoportok, diákok részére.

Meghívás az Intézet által megrendezésre kerülő Roots & Shoots találkozókra.

A honlap és tárhely fenntartási költségei, melyet az Intézet biztosít, fejleszt, bővít a csoportok számára.

Lehetőség a nemzetközi Roots & Shoots csoportokkal való kapcsolatfelvételre, csereprogramok lebonyolítására.

Igény szerint programjavaslatok a pedagógusok, csoportvezetők számára, melynek segítségével ötleteket adunk az iskolák éves természetvédelmi tevékenységeinek megszervezéséhez.

Tovább a Roots&Shoots oldalra

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42