Tavirózsa csoport-Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola

 

A csoport tagjai a 9-12. évfolyam tanulóiból gyűltek össze. A tavaszi kerti munkák során kezdett el bővülni a csapat, szépen fokozatosan. A csapat tagjai közül van aki a fűszerkertet, van aki a virágokat és egy részük pedig a paprikát, paradicsomot szereti gondozni. A márciusi hónaptól kezdve, ahogy a kollégáktól kaptuk a palántákat kezdtünk ültetni virághagymákat, gumókat, fűszernövényeket és zöldségfélékét is. Később még sikerült ültetnünk paradicsom és paprika palántákat is.


A lelkes csapat tagjai ezek után folyamatosan részt vettek/vesznek a növények gondozásában. Ez lehet öntözés, gyomlálás - szívesen dolgoznak a diákok az iskolakertben, főleg, hogy az eredmény is kézzel fogható számukra.
A tavasz vége felé kikerültek a beltéri növényeink is az iskolakertbe. Ezeknek a növényeknek a gondozásával kiegészül még a csoport tevékenysége. Nagyon lelkes csapat és ami érdekes, hogy kortól függetlenül mindenki ki veszi részét a feladatokból. A csapat tevékenységét segítik az iskola dolgozói.

Az iskolakertünkben található egy kisméretű halastó, amelyben aranyhalak és tavirózsák is találhatók. A halak etetésében is segít a csoport. A

nehezebb munkákat, mint például az ásás, kapálás - az idősebbek végzik. A többiek pedig az öntözést, gyomlálást, virágok és egyéb növények karózását, kötözését végzik. Jó csapatmunkában történik a munkálkodás, jól feladatokban összeszokott és együttműködő diákokkal.
Iskolánk egyébként Kaposváron található - a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolája. A csapat tagjai ebben az iskolában tanulnak különböző képzési formákban (technikus, szakképzés)

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: Iroda - 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.
Számlázás - 1089 Budapest, Orczy tér 4/a/1. 3/1.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-2-42