Dr. Goodall álma már közel 50 éve az, hogy mindannyiunk számára jobbá tegye a világot. Ennek az álomnak a része az az eszme, hogy minden egyed fontos, és mindenkinek megvan a maga szerepe – embernek és állatnak egyaránt. Épp ezért alapította meg Jane közel 30 éve a Tchimpounga Csimpánz Rehabilitációs Központot a Kongói Köztársaságban.

A menedékhely évtizedek óta nyújt biztonságot és menedéket a megmentett csimpánzoknak, akik ezzel egy második esélyt kapnak, és emellett a központ dolgozik azon is, hogy megfékezze az orvkereskedőket, akik emberszabású majmok ezreit rabolják el a vadonból. Most végre megismerhetjük Tchimpounga rendkívüli mentett csimpánzai és gondozóik történetét.


Örömmel jelentjük be, hogy a Kongói mentett csimpánzok Jane Goodallal (munkacím) 2021 nyarán érkezik a CuriosityStreamre, amely a világ vezető dokumentumfilmes streamingszolgáltatója és médiavállalata. Az ötrészes sorozatot és az egyórás különkiadást a CuriosityStream és a díjnyertes Off The Fence Productions készíti a Jane Goodall Intézettel (JGI) együttműködésben.

A Kongói mentett csimpánzok öt, egyenként 60 perces epizódja és az egyórás különkiadás 4K Ultra HD és HD minőségben készül, archív felvételekkel kiegészítve, és a következőket tartalmazza majd:


„Lenyűgöző sorozat a CuriosityStream ikonikus filmjeinek minden jellegzetességével - érzelmes, inspiráló, tanulságos és felemelő. Mindannyian szenvedélyesen dolgoztunk azon, hogy képernyőre vigyük ezt a sorozatot a Jane Goodall Intézettel. A sorozat igazán különleges, csakúgy, mint a Tchimpounga maga.”
Andrew Zikking, az Off the Fence kreatív igazgatója

Néhány szereplő, aki feltűnik majd a sorozatban:


A közönség most végre megismerheti ezeket és más hasonló történeteket.
„Biztosan újra és újra a képernyő elé ülteti majd a nézőket, hogy bepillantást nyerhetnek annak az úttörő munkának a kulisszái mögé, amelyet Dr. Goodall csapatai a Tchimpoungában végeznek, és hogy minden epizódban éleslátó, érzelmes történetekkel találkozhatnak. Boldogok vagyunk, hogy ilyen egyedülálló nézőpontot és rendkívüli tartalmakat mutathatunk, és büszkék vagyunk, hogy régi partnerünkkel, az Off the Fence-szel közösen hozzuk el ezt a sorozatot a CuriosityStreamre.”
Rob Burk, a CuriosityStream eredeti tartalmakért felelős igazgatója 


Ha segíteni szeretnéd a Tchimpounga Csimpánz Rehabilitációs Központ munkáját, csatlakozz hozzánk és fogadj örökbe vagy támogass egy csimpánzt még ma!

 

Janegoodall Logo

Minden egyes apró cselekedet számít.
Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.
-
Dr.Jane Goodall

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 41.

Telefon: Kádár András, 06-30-724-0274

E-mail: info (kukac) janegoodall (pont) hu

Adószám: 18122284-1-42